Ajankohtaista
Kalkkisten kylän kotisivusto Olet ajankohtaissivulla
Aiempia kylätiedotteita ja Katajan tiedotteita kyläarkistossa 
Ajankohtaista Kalkkinen on yksi Suomen kiinnostavimmista kylistä. Mitkä ovat ne muut? Katso www.tervetuloakylaan.fi
Kunta myy muutamia tontteja Kalkkisista Kalkkinen / Humalon alue
Kalkkinen / Oja-Laurila   Noin kolmen hehtaarin määräalasta on muodostettavissa 2-3 oma- kotirakennuspaikkaa. Myyntihinta on 1,00 € / m 2 . Kysy lisää: Kunnan kaavoitusosasto
Kalkkistentien läheisyydessä Humalontiellä sijaitsee alue, jossa on noin 3146 m 2 :n ja 3395 m 2 :n suuruiset rakennuspaikat omakoti- tonteille. Alueelle tullaan palstoittamaan myöhemmin useampia pien- talotontteja. Tontit tulee liittää vesi- ja viemäriverkostoon, vesijohto- liittymän hinta on 3000 € ja viemäriliittymä on 4500 €. Myyntihinta on 2,50 €/m 2 .
Tutustu Humalon kaavaan Kalkkisten kylän Humalon asuinalueen kaavaluonnos on valmistunut. Se on nähtävillä teknisen toimen tiloissa tai kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.asikkala.fi/palvelut/kaavoitus/vireillä olevat kaavat.
Kyläsuunnitelma painottaa säilyttämistä ja kehittämistä Kyläsuunnitelma 2015–2020 linjaa ja painottaa niitä asioita, joita kylällä kannattaa säilyttää, mitä muuttaa ja mitä kehittää, jotta täällä on hyvä asua ja yrittää. Lähivuosien kärkitavoitteita ovat palveluiden turvaaminen, kylämatkailun kehittäminen ja vapaaehtois- ja talkootoiminnan lisääminen. Toimenpidelista kattaa asioita palveluista, vapaa-ajasta, ympäristöstä ja yhteisöllisyydestä. Osa asioista nousee kylässä viime vuosina toteutetuista  hankkeista.  Näiden lisäksi kyläsuunnitelmaan kuuluu lista asioita, jotka liittyvät kylän turvallisuuteen kotien, poikkeustilanteiden, liikenteen ja sosiaalisten suhteiden kannalta. Katso  noin 10 minuutin mittainen Kalkkismuuvi tämän linkin kautta.
Viiden huoneiston rivitalo Kalkkisen keskustan tuntumassa Viiden huoneiston rivitalo Humalon alueelle valmistuni tammikuun alussa ja muuttovalmiita asuntoja jäljellä kaksi: 2h, k, s = 53 m 2  / varasto, mh. 75775 € - vh. 146000 €   2h, k, s = 59 m 2  / varasto, mh. 71175 € - vh. 150000 € Rivitalo on omalla tontilla Mallasmutka 1:ssä ja talossa maalämpö, huoneistokohtainen kylmän/kuuman veden mittaus ja jokaisella huoneistolla autopistokepaikka. Esittelyt ja lisätiedot: Nastolan Kiinteistönotariaatti Oy (LKV), Petter Kulhua p. 041 4411961 tai Kalkkinen 03-7673404 ja sähköposti petter.kulhua@nkn-yhtiot.fi. Katso kuvat: Asemapiirros, Pohja ja pääty luoteeseen, Sivu ja paaty kaakkoon.
Muutoksia jätteiden keräyksessä ja kierrätyksessä 1) Kalkkisten jäte- ja ekopisteelle (koulun takana lähellä urheilu- kenttää) on tuotu uudet maksulliset ja lukossa olevat jätesäiliöt seka- ja energiajätteille. Tarkoitus on, että jätteet lajitellaan tämän perusteella. Sekajäte viedään kaatopaikalle ja energiajäte poltettavaksi. Aikaisemmin paikalla oli vain maksullinen sekajäte- säiliö. Maksullisen jätekeräyksen hoitaa Sita (Suez). 2) Ekopisteiden hoito on vuoden 2016 alussa siirtynyt valta- kunnalliselle Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle. Kalkkisissa RINKI Oy:n laatikot sijaitsevat samalla tontilla kuin Sitan hoitamat energiajätteiden ja kaatopaikkajätteiden laatikot – eli urheilukentän vieressä koulun takana. Uusien ekopisteiden kautta kierrätetään kartonki-, lasi- ja metalli- pakkauksia  + sanoma- ja aikakausilehtiä – materiaaleja, joita jatkojalostetaan ja käytetään teollisuudessa uudelleen. Siis kuhunkin laatikkoon vain laatikon kyljessä kerrottua kierrätettävää materiaalia. RINKI Oy on voittoa tavoittelematon Suomen teollisuuden ja kaupan omistama pakkauskierrätykseen erikoistunut yhtiö. Ohjeita kierrätykseen löytyy yhtiön sivuilta www.rinkiin.fi/kotitalouksille
Kalkkisten Kataja tiedottaa Katajan johtokunta 2017–2018 Päivi Taavila pj, Taina Elonen siht.,  Lotte Sipilä, Tuomo Koivujoki, Anssi Syrjälä, Tommi Piekkola vpj., Egle Ilves, Suvi Altingediz- Jokinen
Verkko- ja rapumerkit 2018 Kalkkisten kalastuskunnan verkko- ja rapumerkit 2018 saa K-Market Lampiselta. Hinta 5 euroa kappale.
Kyläkirjoja osuuspankista Vuonna 2002 valmistuneen Kalkkisten seudun kyläkirjan painos on loppunut. Vuonna 2006 valmistunut Kalkkisten seudun kyläkirja II on vielä myynnissä. Kirjaa saa 10 euron kappalehintaan Kalkkisten Osuuspankista. Voit tilata kirjoja myös postitse lähetettäviksi. Maksa Kalkkisten seudun kyläyhdistyksen tilille 20 euroa/kirja, merkitse tiedonantoihin Kyläkirja  ja toimitusosoite. Tilin numero on FI 35 5101 0440 0089 58.
Laatua elämään -piiri alkaa kokoontumisensa Pörskälässä maanantaina 18.9. klo 13 ja jatkaa sitten joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas maanantai klo 13–15. Yhteyshenkilönä toimii Jorma Sakomaa, puh. 050 365 5315. Kalkkisten kevytjumppa Pörskälässä on alkanut 5.9. ja homma jatkuu tiistaisin 15.30–16.30. Sen järjestää Asikkalan liikuntapalvelut. Vetäjä on Topi Kankaansivu. Kehonhuollolla parempaan kuntoon Wellamo-opiston liikuntakurssi Pörskälässä tiistaisin klo 19.50–20.50 vetäjänä Topi Kankaansivu. Syyskausi 5.9.–28.11.2017, oppitunteja 16.  Kevätkausi 9.1.–10.4.2018, oppitunteja 17. Kurssimaksu 57 euroa. Ilmoittautuminen Wellamo-opiston sivujen kautta. Kalkkisten Katajan liikuntakerho  on alkanut vetäjänä Kimmo Vainio. Lapsille maanantaisin klo 17–18,  ja aikuisille klo 18–19. Kerhomaksu 85 euroa koko lukuvuodelta ja lisäksi 7 euroa Asikkalan Raikkaan jäsenmaksua, ellei jo ole jäsen. Nyt kaikki kalkkislaiset liikkeelle. Tule vaikka kokeileman ja päätä sitten jatkosta. Urheilukentällä/ Pörskälässä. Lisätietoja Raikkaan ja Katajan Facebookissa. Sählyporukka lapsille ja aikuisille  Pörskälässä perjantaisin klo 17.30–18.30. Aloitus 15.9. Tarvitset sisäpelikengät, mailan, suojalasit ja juomapullon. Tanssillinen liikunta jatkuu viime kauden tapaan torstaisin klo 18.30. Aloitamme 21.9. Vetäjä on Hannele Kuusinen. Kertamaksu 2 euroa. Myös uudet tanssijat tervetulleita mukaan! Kyläkuoro harjoittelee torstaisin klo 14 Kalkkisten kirkossa. Jos lauluhermoja kutkuttaa ja olet iloinen, oppimishaluinen laulaja, tule joukkoomme. Laulamme neliäänisiä lauluja ja esiinnymme pääasiassa Kalkkisten alueella. Kuoroa johtaa Paavo Haapiainen. Satamaan on tehty grillipaikka Kyläyhdistys on tehnyt satamaan paikan, jossa voi istuskella ja vaikka grillata makkaroita. Rakentamiseen  saatiin rahallista tukea Päijänne-Leaderilta.
Asikkalan vapaa-ajan asukkaat ry:n tiedote toiminnastaan Voit liittyä jäseneksi tästä linkistä
Kalkkis-Pilkissä 63 osallistujaa Sunnuntaina 11.3. kisatussa Kalkkis-pilkissä oli kaikkiaan 63 osallistujaa. Yleisessä sarjassa pilkki 44, naisissa 12, nuorissa 7, ja joukkueita oli mukana 18. Saaliit jäivät vähäisiksi. Yleinen sarja: 1. Ville Kuntsi 30 g, 2. Jukka Tamminen 26 g. Naiset: 1. Tiina Kuntsi 34 g, 2. Irma Kinnunen-Salojärvi 31 g. Joukkueet: 1. Hei Kala 64 g, 2. Team Tamminen 26 g. Alla pari kuvaa Kalkkis-pilkistä. Klikkaa ne suuremmiksi.