Kalkkisten jäte- ja ekopisteellä (koulun takana lähellä urheilu-kenttää) on maksulliset ja lukossa olevat jätesäiliöt seka- ja energiajätteille. Tarkoitus on, että jätteet lajitellaan tämän perusteella. Sekajäte viedään kaatopaikalle ja energiajäte poltettavaksi. Maksullisen jätekeräyksen hoitaa Remeo Oy.

Ekopisteiden jäteastioita hoitaa valtakunnallinen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Kalkkisissa RINKI Oy:n laatikot sijaitsevat samalla tontilla kuin Remeon hoitamat energiajätteiden ja kaatopaikkajätteiden laatikot – eli urheilukentän vieressä koulun takana.

Uusien ekopisteiden kautta kierrätetään kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia sekä sanoma- ja aikakausilehtiä. Näitä jatkojalostetaan ja käytetään teollisuudessa uudelleen. Siis kuhunkin laatikkoon vain laatikon kyljessä kerrottua kierrätettävää materiaalia.

RINKI Oy on voittoa tavoittelematon Suomen teollisuuden ja kaupan omistama pakkauskierrätykseen erikoistunut yhtiö.