Kalkkisissa on paljon nähtävää!

Omatoimisille vaeltajille on Kalkkisten seudulla oikeita metsämaita, ja veneilijöille aukevat upeat vedet Kymenvirran kautta Ruotsalaiselle sekä Kalkkisten kanavan kautta Päijänteelle.

Kalkkisten kanava ja koski

Kalkkisten kanava ja koski ovat valtakunnallisia nähtävyyksiä. Koski on Etelä-Suomen ainoa vapaana virtaava koski ja kanava on sulkuväliltään Euroopan pisin makean veden kanava. Kanavan historia on kerrottu Kalkkisten kylän Historiaa-sivulla.Alue on jääkauden ja sen jälkeisten maannousemien muodostama. Esi-historiallisesta asutuksestaan tunnettu Kotasaari peltoineen sisaitsee kosken alapäässä.Kosken laajalta Kalkkisten kylään ulottuvalta alajuoksulta alkaa Kymijoki. Vesialue on Suomen kalaisimpia

Pulkkilanharju

Pulkkilanharju on kahdeksan kilometriä pitkä luonnonkaunis harju, joka kuuluu osana Päijänteen kansallispuistoon. Se on valtakunnallisesti merkittävä lintujen kevät- ja syysmuuton tarkkailupaikka. Harjulla on vuonna 2008 valmistunut pyörätie, opasteita ja luontopolku. Harjun kautta tullaan Vääksystä Kalkkisiin. Pulkkilanharjun historia on kuvattu Pulkkilanharju-seuran kotisivuilla.Toinenkin tulotie etelästä Vesivehmaan kautta Kalkkisiin on kiinnostava. Kopsuontien maisemat ovat mutkikkaan museotien oikaisujenkin jälkeen vielä paikoin hyvin kauniit.

Kalkkisten silta

Kopsuontietä Kalkkisten kylään saavuttaessa maisema huipentuu upeaan, vuonna 2000 valmistuneeseen siltaan, jolta näkyy pitkälle Kymenvirran molempiin suuntiin. Sillan alla näkyvät vielä kohdat, joista tiet päättyivät lossiin.

Kalkkisten kirkko Helena Joenranta

Kalkkisten kirkko

Kalkkisten kirkko on viehättävä pieni kirkko keskellä kylää. Kyläkirkko on rakennettu rukoushuoneeksi 1909-1910 ja vihitty kirkoksi 1961. Kirkon suunnitteli paikallinen rakennusmestari Kalle Nyman. Kirkko on suosittu hääkirkko erityisesti kesäisin.Kirkosta myös Historiaa-sivulla.Kalkkisten 1916 käyttöönotettu hautausmaa sijaitsee pari kilometriä kylän keskustasta Nuoramoisten suuntaan. Arkkitehtitoimisto Ojonen-Sipponen-Teerenmaan suunnittelemakappeli on rakennettu 1965.

Rinteen näyttelijäveljesten muistomerkki

Vuonna 1994 Kalkkisten kylässä paljastettiin Rinteen näyttelijäveljesten muistomerkki. Se sijaitsee Nuoramoistentien varressa, kylän keskustan risteyksestä parin sadan metrin päässä, Pörskälän tien kulmassa. Muistomerkin suunnittelivat kuvanveistäjät Aimo Tukiainen ja Aimo Reitala.

Kalkkisten satama

Kalkkisten satamassa on vierasvene- ja vuokravenepaikkoja, matonpesu- ja  grillipaikka. Satamasta on 750 metriä Kalkkisten kylän keskustaan, josta löytyvät kylän tärkeimmät palvelut (kts. kartta).

Venepaikkojen vuokrausta hoitaa kylätoimikunta/Kari Jakonen puh. 0400902947.

Oheista kuvaa klikkaamalla saat tietoa satamasta ja sen säännöistä!

Viini- & Puutarhatila Pihamaa

Viini- & Puutarhatila Pihamaa sijaitsee aivan kylän keskellä. Se on maankuulu matkailukohde, jossa etenkin kesäisin vierailee satoja ihmisiä viikoittain. Tilalta voi ostaa kotiin viemisiksi erilaisia tuoreita vihanneksia, marjoja ja viiniä. Tietoja kohteesta, sen auki-oloajoista ja ryhmävarauksista tilan omilta kotisivuilta www.viini-pihamaa.fi

Uimaranta

Kylän keskeisin uimaranta löytyy, kun kulkee kylän keskustasta Kalkkisen-tietä muutaman sata metriä Vääksy-Sysmätien suuntaan ja kääntyy vasemmalle Lomameijerintietä. Lähellä lomameijeriä on opaste oikealle. Viihtyisä pieni kallioinen etelään aukeava ranta, kirkas, aina viileähkö Kymenvirran vesi.

Marttilan tila

Erilaisten yritystilaisuuksien ja perhe-juhlien tunnelmallinen maatilamatkailu-kohde on Särkijärven kylässä sijaitseva Marttilan tila. Katso lisää www.marttilantila.com.